Länkar till andra

Samarbetspartner

Apix är ett företag som har specialiserat sig på att förmedla elektroniska fakturor.

Exempel på elektroniska fakturor är e-fakturor på format "Svefaktura 1.0" eller "BIS Billing 3.0" skapade i Magenta.

Den elektroniska fakturan skapas i Magenta och kan föras över direkt till Apix genom Magentas inbyggda gränssnitt. Apix ser till att den kommer fram till rätt kund i rätt format. 

Ekopost är ett annat företag som också har specialiserat sig på att förmedla elektroniska fakturor.

Exempel på elektroniska fakturor är e-fakturor på format "Svefaktura 1.0" eller "BIS Billing 3.0" skapade i Magenta.

Den elektroniska fakturan skapas i Magenta och kan föras över direkt till Ekopost genom Magentas inbyggda gränssnitt. Ekopost ser till att den kommer fram till rätt kund i rätt format. 

Som en separat tilläggstjänst kan Ekopost även åta sig att skriva ut, kuvertera och brevposta pappersfakturor för de fakturamottagare som vill ha traditionella pappersfakturor.

Utvecklar och säljer webblösningen EasyShop. För dig som vill snickra ihop din egen webbshop. Lätt att integrera med din befintliga hemsida. Färdiga mallar för att webborderna ska kunna läsas av Magenta Fakturering (i Magenta Faktureringen behöver du tilläggsmodulen Webborderkoppling).

Unifauns utvecklar Pacsoft Online som skriver ut frakt- och STE-etiketter till de flesta speditörer.

Om man enbart använder sig av Postnords frakttjänster räcker det med Magentas tilläggsmodul "STE-utskrift för Postnords frakthandlingar".

Om man har fler eller andra speditörer kan man skaffa Pacsoft och koppla det till Magenta Fakturering med hjälp av Magentas tilläggsmodul "Koppling till Pacsoft".

Se vidare vår prislista.

Erbjuder skräddarsydda molnlösningar med fjärrserver via Citrix så att man kan nå sina Magentaprogram (och övriga kontorsprogram) från valfri dator på kontoret, hemma eller på resan.

Myndigheter och institutioner

Skatteverkets innehållsrika hemsida. Gott om information för dig som har frågor i skatteväg. Här kan du bl.a. ladda hem skattebroschyrer och blanketter samt lämna in skattedeklarationen elektroniskt med xml-filer skapade i Magenta.

Klicka här för en direktlänk till momslagens krav på fakturans utformning.

Bokföringsnämndens hemsida som vänder sig till både redovisningsproffs och nybörjare. Här kan man bl.a. läsa Bokföringsnämndens uttalanden och rekommendationer. 

Bokföringsnämnden har även gjort 13 bra kortfilmer om bokföring, perfekt för nybörjaren. Filmerna hittar du här: 13 filmer om bokföring.

Under "Publikationer" finns ett 32-sidigt nybörjarhäfte "Att föra bok" som går att ladda hem kostnadsfritt.

För den mer avancerade: Direktlänk till :
"Bokföringsnämndens vägledning, Bokföring, VL13-2, upplaga 2015-06-11".

Hemsida för Sverige Riksdag med bl.a. information om riksdagsbeslut.

Säkerhet

Avast är ett mycket bra och lättanvänt antivirusprogram. En av fördelarna är att man kan ha betalversionen "Avast! Pro Antivirus" på jobbet och gratisversionen "Avast! Free Antivirus" hemma.

www.grisoft.com (betalversionen) resp.

free.avg.com (gratisversionen)

AVG-antivirus är ett annat bra antivirusprogram. Även här finns en betalversion för jobbet och en gratisversion för hemmet.

Avira är även det ett utmärkt antivirusprogram kan rekommenderas. Finns både i betalversion och gratisversion. Speciellt om man har flera datorer kan det vara värt att ha olika program på de olika datorerna.